Malzemeler:
3 bağ karalahana
300 gr kıyma
2 tane kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Tencerenin içerisine su konulup su kaynatılır daha sonra karalahanaların sapları kesilip güzelce yıkanır ve kaynamış suyun içerisine bırakılarak 3 dakika kadar haşlanıp kenara alınır. İç malzemesi geniş bir kabın içerisine alınır yarım su bardağı da su eklenip hepsi güzelce yoğrulup hazırlanır. Daha sonra karalahanaların ortasındaki damarlı kısmı kesilip çıkartılır ve iç malzemesi yaprağın ortasına konulur ve düzgünce sarılıp tencereye yerleştirilir. Tencerenin üzerine bir servis tabağı kapatılıp üzerini geçecek kadar kaynamış su konulur ve kapağı kapatılarak önce harlı ateşte kaynatılır daha sonra üzerindeki tabak çıkartılır ve ocağın altı kısılarak 1 saat pişirilir. Piştikten sonra tenceresinde dinlendirilir ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder