1 çay bardağı arpa şehriye
1 tane köy biberi
3 yemek kaşığı zeytin yağ
1 su bardağı domates konservesi veya 2 domates rendesi
6 su bardağı su (2 su bardağını tavuk suyu kullandım)
Yarım limon suyu
Tuz
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye konulur üzerine küçük doğranmış olan yeşil biber eklenir ve biberler güzelce kavrulur. Daha sonra domates konservesi eklenir domates konservesi de güzelce kavrulur, bir tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su eklenir ve kaynatılır. Kaynamaya başlayınca 1 çay bardağı arpa şehriye, yarım limon suyu eklenir ve arpa şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişip dinlenen çorba servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder