Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 dolu servis kaşığı zeytinyağı
1 tane kuru soğan
2 tane közlenmiş kapya biber
1 paket mantar
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Tuz, karabiber, zerdeçal, toz kırmızı biber
Üzeri için:
3 yemek kaşığı kaymak
Yapılışı: Yemeklik olarak doğranmış kuru soğan tencereye alınır ve zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra içerisine doğranmış olan mantarlar eklenip kavurmaya devam edilir. Közlenip rondodan çekilen biberler ve baharatlar eklenir. Bulgur ve haşlanıp süzülmüş olan mercimekler de eklenip hepsi karıştırılır. Ölçülü suyu eklenir ve pilav kısık ateşte pişirilir. Pilav suyunu tamamen çekince kaymak eklenip az dinlendirilip sonra güzelce karıştırılır ve üzeri havlu kağıt le kapatılıp pilav demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Üzeri için:
3 yemek kaşığı kaymak
Yapılışı: Yemeklik olarak doğranmış kuru soğan tencereye alınır ve zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra içerisine doğranmış olan mantarlar eklenip kavurmaya devam edilir. Közlenip rondodan çekilen biberler ve baharatlar eklenir. Bulgur ve haşlanıp süzülmüş olan mercimekler de eklenip hepsi karıştırılır. Ölçülü suyu eklenir ve pilav kısık ateşte pişirilir. Pilav suyunu tamamen çekince kaymak eklenip az dinlendirilip sonra güzelce karıştırılır ve üzeri havlu kağıt le kapatılıp pilav demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder