12 Ocak 2022 Çarşamba

İLİKLİ KEMİK SUYU

 

Malzemeler:
3 parça dana ilikli kaval kemiği
2 tane kuru soğan
1 tane havuç

1 demet maydanoz sapı
4 – 5 dal kereviz sapı
Yarım tatlı kaşığı tane karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
 

Yapılışı: Dana kaval kemikleri arada bir suyu değiştirilerek 12 saat buzdolabında su içerisinde bekletilir. Daha sonra kemikler tencere içerisine alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenip harlı ateşte kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca kemiklerin üzerine çıkan köpükler alınır ve sebzeler kemiklerin üzerine alınır, karabiber ve tuz eklenip ocağın altı kısılarak 10 saat kaynamaya bırakılır. 10 saat sonra kemikler içerisinden çıkartılır ve kalan karışım tel süzgeçten süzdürülür. Kemik suyu soğuyunca bardaklara veya buzluk poşetlerine pay edilip derin dondurucuda 3 ay kadar muhafaza edilebilir. Gerek halinde buzluktan çıkartılıp kullanılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: