21 Ocak 2022 Cuma

MUHALLEBİLİ MEYVELİ PASTA

 

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 110 ml çay bardağı

Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı + 1,5 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı süt
Muhallebisi için:
2,5 Türk kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
4,5 su bardağı süt
200 ml krema
1 paket vanilya
Meyveli sos için:
3 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı şeker
4-5 dilim ananas
2 tane muz
10-12 tane çilek
2 tane kivi
 
Yapılışı: Kek malzemeleri geniş bir kâseye alınıp mikserle çırpılır ve yağlı kâğıt serilmiş dikdörtgen borcama yayılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Fırından çıkarılınca yağlı kâğıttan ayrılır ve süt ile kek ıslatılır.
Muhallebi için krema hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir ve soğuyunca krema eklenip mikserle çırpılır ve soğumuş olan kekin üzerine yayılır ve kremanın soğuması beklenir.
Daha sonra portakal suyu, nişasta ve şeker bir sütlüğe alınıp karıştırtılarak pişirilir ve kabuk bağlamaması için ara ara karıştırılarak soğutulur. Soğumuş olan pelteye küçük doğranmış olan meyveler eklenir ve soğuk kremanın üzerine karışım yerleştirilir ve buzdolabında soğutulup servis yapılır. Afiyete olsun.
 

 

Hiç yorum yok: