2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
1 tane yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 ml krema
1 yemek kaşığı granül kahve (neskafe)
80 gr bitter çikolata
Üzeri için:
Kakao
Yapılışı: Süt, un,
nişasta ve şeker bir tencereye alınıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar
pişirilir. En son vanilya eklenip ocaktan alınır. Muhallebi geniş bir kaseye
alınıp içerisine krema eklenip mikserle çırpılır. Hazırlanan muhallebiden 6
tane kaseye birer kepçe konulur ve kaşık ile düzeltilir. Kalan muhallebinin
yarısı başka bir kaseye alınır ve içerisine kahve eklenip mikserle çırpılır.
Kahveli muhallebi beyaz muhallebinin üzerine hepsine eşit şekilde pay edilip
kaşık ile düzeltilir. Diğer muhallebiye çikolata eklenip mikserle çırpılır,
eğer çok koyulaşmış ise çok az süt eklenebilir. Çikolatalı muhallebi de kahveli
muhallebinin üzerine paylaştırılıp kaşık ile düzeltilir. Muhallebi oda ısısında
soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebiye ince elek ile kakao elenip buzdolabında
bir gece veya en az 3 saat kadar bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder