BADEMLİ KUZU İNCİK YANINDA KAYMAKLI BULGUR PİLAVI
Malzemeler:5 tane kuzu incik50 gr çiğ bademMarina sosu için:4 diş sarımsakZeytinyağıKarabiber, kaya tuzu2 yemek kaşığı portakal suyuTabanı için:2 tane kuru soğan1 tane havuç1 tane kereviz5 tane kuru erik1 tane kabuk tarçın3 dilim portakalPortakal kabuğu rendesi2 yemek kaşığı domates sosu1 yemek kaşığı domates
salçası1 yemek kaşığı biber salçasıÜzerinin sosu için:Pişen etin suyu1 yemek kaşığı soya sosu1 yemek kaşığı pekmezTuz, pul biber Yapılışı:
Etler kemikleri kalacak şekilde bonfile gibi açılır ve
1 gece önceden marina malzemesine bulanıp kapalı bir kapta bekletilir. Çiğ
bademlerin kabukları soyulur ve az zeytinyağı ile tavada kavrulur. Bekletilen
etler tezgâhta açılır ve içerisine bademlerden konulup sıkıca sarılır ve ip ile
bağlanır. Hazırlanan etler ısıtılmış tavada mühürlenir. Taban için olan
malzemeler yuvarlak şekillerde doğranıp yağlı kâğıt serilmiş borcam üzerine
yayılır. Sebzelerin üzerine mühürlenen etler yerleştirilir. Salçalar az zeytinyağı
ile karıştırılır ve etlerin üzerlerine sürülür. Daha sonra etlerin mühürlendiği
tavaya su konulup salçaların karıştırıldığı kaseye eklenip çalkalanır ve
sebzelerin üzerine gezdirerek dökülür. Etlerin üzeri önce yağlı kağıt ile güzelce
kapatılır, daha sonra aleminyon folyo ile her tarafları sıkıca kapatılıp 180
dereceli fırında 2 saat pişirilir. Pişen etlerin suyu bir tencereye alınır, içerisine
sebzelerden çok az eklenir ve blenderden geçirilir ve üzerine pekmez, soya sosu
ve damak zevkine göre baharatlar eklenir ve çok az da kaynamış su eklenip kısık
ateşte kıvam alıncaya kadar pişirilir. Pişen et servis tabağın alınır ve
üzerine sos gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder