2 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane orta boy patates
1 tane havuç
1 tane kuru soğan
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
7 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, kimyon ve zerdeçal
Üzeri için:
Zeytinyağı
Pul biber
Yapılışı: Patates, soğan ve havuç iri iri doğranıp tencereye alınır. İçerisine yıkanıp süzdürülmüş olan mercimekler eklenir ve üzerine 7 su bardağı kaynamış su eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra çorbaya blender tutulup pürüzsüz hale gelmesi sağlanır. En son çorbanın kıvamı kontrol edilir, koyu kıvamlı ise kaynamış su ile açılır ve içerisine baharatları eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Cezveye zeytinyağı konulup ısıtılır, içerisine pul biber eklenip az çevrilir. Çorba sıcak olarak servis tabağına alınır, üzerine biberli yağ gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder