Malzemeler:
2 su bardağı su
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Su, süt, maya, şeker ve zeytinyağı hamur yoğurma makinasına alınır, üzerine unlar eklenir, unun üzerine tuz eklenip yoğurmaya başlanır, çok katı bir hamur olmamalıdır, yani ele yapışan bir kıvamda olmalıdır ve 2 dakika kısık devirde yoğrulur. Hamur makinası yok ise mikser ile karıştırılabilir. Daha sonra üzeri streç film ile kapatılıp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur kaşıkla veya spatula ile unlu tezgâh üzerine alınır ve etrafından toparlanarak içerisindeki havası çıkartılır. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsinin ortasına kelepçeli kalıp konulur ve ortasına hazırlanan hamur konulup üzeri örtü ile kapatılıp 1 saatte bu şekilde bekletilir. Tepsinin kenarına ısıya da
yanaklı kase ile su konulur ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır ise alüminyum folyo ile üzeri kapatılır. Fırından çıkınca temiz örtü arasında soğutulur. Afiyet olsun.
yanaklı kase ile su konulur ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır ise alüminyum folyo ile üzeri kapatılır. Fırından çıkınca temiz örtü arasında soğutulur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder