6 Şubat 2021 Cumartesi

KAKAOLU FINDIK KREMALI KEK

 


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı

Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kahvaltılık kakaolu fındık kreması
1 paket vanilya
1,5 paket kabarta tozu
 

Yapılışı: Kuru malzemeler eleğe alınıp elenir. Yumurta sarıları ve akları ayrılır, şekerin yarısı yumurta aklarına yarısı sarılarına eklenir Yumurta aklarının içerisine 1 fiske de tuz atılır ve mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpılıp kenara alınır. Yumurta sarıları da rengi dönene kadar çırpılır içerisine süt ve sıvı yağ eklenip biraz daha çırpılır, sarılı karşıma elenmiş olan unlu karışım da eklenir ve çırpmaya devam edilir, en son kakaolu fındık kreması eklenir ve biraz daha çırpılır, biraz koyu bir kıvamda olacaktır. Daha sonra mikser çıkartılır ve spatula ile yumurta beyazları azar azar sarılı karışama yedirilir. Katı yağ le yağlanış olan kek kalıbına karışım boşaltılır ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir. Kek kalıpta biraz soğuyunca kalıptan çıkarılır, istenirse üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilebilir. Kek tamamen soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: