27 Şubat 2021 Cumartesi

KEŞKÜL

 


Malzemeler:

1 litre süt
1 su bardağı badem unu
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
Yarım çay bardağı su (nişasta ve pirinç unun açmak için)
1 paket vanilya
Üzeri için:
File badem (istenirse)

Yapılışı: Süt, şeker, badem unu (badem ununuz yok ise çiğ bademin kabuklarını soyup rondodan geçirerek kukllanabilirsiniz) ve yumurta sarısı tencereye alınıp çırpılır. Sürekli karıştırarak 10 dakika kaynatılır. Nişasta, pirinç unu yarım çay bardağı su ile açılır ve 10 dakika kaynayan sütlü karışama eklenir ve 3 dakika daha kaynatılır. En son vanilya eklenir ve kaselere pay edilip soğumaya bırakılır. File badem tavaya alınıp ocakta az çevrilir ve kasedeki tatlının üzerlerine konulur. Keşkül tamamen soğuyunca servis yapılır.

Hiç yorum yok: