Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı badem unu
1 su bardağı şeker
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
Yarım çay bardağı su (nişasta ve pirinç unun açmak için)
1 paket vanilya
Üzeri için:
File badem (istenirse)
Yapılışı: Süt, şeker, badem unu (badem
ununuz yok ise çiğ bademin kabuklarını soyup rondodan geçirerek kukllanabilirsiniz)
ve yumurta sarısı tencereye alınıp çırpılır. Sürekli karıştırarak 10 dakika
kaynatılır. Nişasta, pirinç unu yarım çay bardağı su ile açılır ve 10 dakika
kaynayan sütlü karışama eklenir ve 3 dakika daha kaynatılır. En son vanilya
eklenir ve kaselere pay edilip soğumaya bırakılır. File badem tavaya alınıp
ocakta az çevrilir ve kasedeki tatlının üzerlerine konulur. Keşkül tamamen
soğuyunca servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder