Bardak ölçüsü: 200 gr su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr margarin veya tereyağı (yumuşak)
3 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg un (2 yemek kaşığını üzerinden alın)
İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
Yapılışı: Ilıtılmış su ve diğer malzemeler yoğurma kabına alınarak yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur küçük bezelere ayrılır (30 adet beze). Bezeler elle açılarak içine peynir konulup kapatılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 2 tane yumurta sarısı çırpılır ve poğaçaların üzerlerine sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
250 gr margarin veya tereyağı (yumuşak)
3 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg un (2 yemek kaşığını üzerinden alın)
İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tane yumurta akı (sarısı üzeri için)
Yapılışı: Ilıtılmış su ve diğer malzemeler yoğurma kabına alınarak yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur küçük bezelere ayrılır (30 adet beze). Bezeler elle açılarak içine peynir konulup kapatılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 2 tane yumurta sarısı çırpılır ve poğaçaların üzerlerine sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder