6 tane
patates
4 tane
havuç
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım
demet maydanoz
Yarım
demet dereotu
500 gr
süzme yoğurt
3 diş
sarımsak
1 tatlı
kaşığı tuz
Yapılışı: Patatesler haşlanıp
ezilir. Havuçlar rendelenir ve az zeytinyağı ile sotelenir. Yoğurt, sarımsaklar ve tuz bir kasede karıştırılır. Sotelenip soğumuş olan havuçların içerisine ezilen patateslerden 2 dolu yemek kaşığı alınır, yoğurtlu karışımın da yarısı havuçlu karışıma eklenip karıştırılır. Kalan patateslerin içerisine ince doğranmış olan dereotu ve maydanozlar eklenir ve kalan yoğurt da eklenip güzelce karıştırılır. Streç
serilmiş küçük tart kalıplarına veya kek kalıbına önce havuçlu karışımdan
yerleştirilir, onun üzerine patatesli karışımdan yerleştirilir ve streç film
ile üzeri kapatılır. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir. Daha sonra servis
tabağına ters çevrilir ve üzeri süzme yoğurt ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder