2 Şubat 2021 Salı

YOĞURTLU HAVUÇ VE PATATES SALATASI


Malzemeler:
6 tane patates
4 tane havuç
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
500 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Patatesler haşlanıp ezilir. Havuçlar rendelenir ve az zeytinyağı ile sotelenir. Yoğurt, sarımsaklar ve tuz bir kasede karıştırılır. Sotelenip soğumuş olan havuçların içerisine ezilen patateslerden 2 dolu yemek kaşığı alınır, yoğurtlu karışımın da yarısı havuçlu karışıma eklenip karıştırılır. Kalan patateslerin içerisine ince doğranmış olan dereotu ve maydanozlar eklenir ve kalan yoğurt da eklenip güzelce karıştırılır. Streç serilmiş küçük tart kalıplarına veya kek kalıbına önce havuçlu karışımdan yerleştirilir, onun üzerine patatesli karışımdan yerleştirilir ve streç film ile üzeri kapatılır. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir. Daha sonra servis tabağına ters çevrilir ve üzeri süzme yoğurt ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: