20 Ağustos 2020 Perşembe

TENCEREDE 10 DAKİKADA SUFLE


Malzemeler:
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
6 parça bitter veya sütlü çikolata

Yapılışı: Yumurtalar bir kâseye kırılır, üzerine toz şeker eklenip mikserle yumurtaların rengi dönünceye kadar çırpılır. Daha sonra süt, sıvı yağ eklenir, diğer kuru malzemeler de elekten elenerek ilave edilir ve bütün malzeme mikserle 2 dakika kadar çırpılır. Hazırlanan karışım ister süt fincanlarına, istenirse de sufle kaplarına pay edilir ( ben 6 tane sufle kaplarına pay ettim), kasedeki karışımın tam ortasına çikolata batırılır. Hazırlanan kaplar geniş bir tencere içerisine yerleştirilir ve kaselerin veya fincanların yarısına gelecek kadar kaynamış su eklenir. Ocağın altı yüksek derece olarak yakılır ve su kaynamaya başlayınca 3 dakika tutulur, daha sonra ocağın altı kısılıp tencerenin kapağı kapatılarak 6 dakika sufleler pişirilir. Eğer sufleyi çok akışkan sevmiyorsanız 7 veya 8 dakika pişirin. Bu arada tencerenizin kapağı bombeli değil düz ise tencerenin kapağını temiz bir bez ile sarıp kapağı suflelerin üzerine öyle kapatın ki su damlaları suflenin üzerine damlamasın. Pişen sufleler maşa yardımı ile hemen   tencereden dışarı alınır ve üzerine pudra şekeri elenerek sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: