15 Ağustos 2020 Cumartesi

FINDIK EZMELİ KURABİYE


Malzemeler:
125 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
100 gr veya 120 gr fındık ezmesi
1 yemek kaşığı nişasta
2,5 veya 3 su bardağı un

Yapılışı: Yağlar, yumurta ve pudra şekeri yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve 1 su bardağı un yoğurma kabına eklenip yoğrulur. Daha sonra fındık ezmesi ve kontrollü şeklide un eklenerek hamur toparlanır. Yapılan hamur cevizden büyük, limondan küçük bezelere ayrılır ve avuç içerisinde yuvarlanarak üzeri ister çatalla istenirse de başka bir aparatla şekillendirilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler tepside soğutulup servis tabağına alınır. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok: