Malzemeler:
125 gr
tereyağı veya margarin (oda ısısında)
1 çay
bardağı pudra şekeri
1 tane
yumurta
4 yemek
kaşığı Ayçiçek yağı
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
100 gr veya
120 gr fındık ezmesi
1 yemek
kaşığı nişasta
2,5 veya
3 su bardağı un
Yapılışı: Yağlar, yumurta ve
pudra şekeri yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Nişasta, kabartma tozu,
vanilya ve 1 su bardağı un yoğurma kabına eklenip yoğrulur. Daha sonra fındık
ezmesi ve kontrollü şeklide un eklenerek hamur toparlanır. Yapılan hamur
cevizden büyük, limondan küçük bezelere ayrılır ve avuç içerisinde yuvarlanarak
üzeri ister çatalla istenirse de başka bir aparatla şekillendirilip yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında
üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler tepside soğutulup
servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder