10 Ağustos 2020 Pazartesi

SİRKELİ SİMİT



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
250 gr tereyağı veye margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta sarısı (akı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 veya 4.5 su bardağı un
Üzeri için:
Susam
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur yapılıp üzeri kapatılarak 5 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra yapılan hamur tezgâh üzerinde uzun bir şekilde yuvarlanır ve küçük parçalar kopartılarak simit şekli verilip önce yumurta akına daha sonra susama batırılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: