Bardak
ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
250 gr tereyağı
veye margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta sarısı (akı
üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
4 veya 4.5 su bardağı un
Üzeri için:
Susam
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur ve
ele yapışmayan bir hamur yapılıp üzeri kapatılarak 5 dakika kadar dinlendirilir. Daha
sonra yapılan hamur tezgâh üzerinde uzun bir şekilde yuvarlanır ve küçük
parçalar kopartılarak simit şekli verilip önce yumurta akına daha sonra susama
batırılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 180 dereceli
fırında 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder