24 Ağustos 2020 Pazartesi

İRMİK HELVASI


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
250 gr tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
500 gr irmik
1 veya 2 paket dolma fıstığı (25 gr lık paket)
1 tane portakal kabuğu rendesi (istenirse)

Yapılışı: Tereyağı küçük bir tencereye konulup eritilir, içerisine şeker, süt ve su eklenip şeker eriyinceye kadar karıştırılıp ocaktan alınır, kaynatmaya gerek yok.
İrmik ve fıstıklar teflon bir tencere konulup orta dereceli ocakta irmik ve fıstıkların rengi dönünceye kadar sürekli çevrilerek kavrulur. Daha sonra dikkatli bir şekilde sütlü karışım eklenir, portakal kabuğu rendesi de eklenip karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp ocağın altı kısılarak 30 dakika pişirilir. Daha sonra helva karıştırılarak kapağı kapatılıp en az 30 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenen helva istenilen şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: