Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
250 gr
tereyağı
2 su
bardağı süt
2 su
bardağı su
2 su
bardağı şeker
500 gr
irmik
1 veya 2
paket dolma fıstığı (25 gr lık paket)
1 tane
portakal kabuğu rendesi (istenirse)
Yapılışı: Tereyağı küçük bir
tencereye konulup eritilir, içerisine şeker, süt ve su eklenip şeker eriyinceye
kadar karıştırılıp ocaktan alınır, kaynatmaya gerek yok.
İrmik ve
fıstıklar teflon bir tencere konulup orta dereceli ocakta irmik ve fıstıkların
rengi dönünceye kadar sürekli çevrilerek kavrulur. Daha sonra dikkatli bir
şekilde sütlü karışım eklenir, portakal kabuğu rendesi de eklenip karıştırılır
ve tencerenin kapağı kapatılıp ocağın altı kısılarak 30 dakika pişirilir. Daha
sonra helva karıştırılarak kapağı kapatılıp en az 30 dakika dinlenmeye
bırakılır. Dinlenen helva istenilen şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder