Malzemeler:
20 adet tavuk kanat
4 tane patates
2 yemek kaşığı yoğurt
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
3 dil sarımsak
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal (istenirse)
2 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı: Patateslerin
kabukları soyulur ve iri küpler halinde doğranıp kenara alınır. Kanat hariç diğer
malzemeler geniş bir kasede karıştırılır. Kanatlar güzelce yıkanır ve sos malzemesini
içine çeksin diye üzerine bıçak ile iki tane kesik atılır. Daha sonra kanatlar
kasedeki sos malzemesi ile karıştırılır, patatesler de eklenir be hepsi
birlikte güzelce karıştırılıp kapağı kapalı olarak buzdolabında en az 2 saat
sos malzemesini çeksin diye bekletilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir bekletilen
kanat ve patatesler fırın tepsine yerleştirilip 180 dereceli fırında 1 saat pişirilir
ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder