23 Ağustos 2020 Pazar

FIRINDA KANAT VE PATATES


Malzemeler:
20 adet tavuk kanat
4 tane patates
2 yemek kaşığı yoğurt
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
3 dil sarımsak
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal (istenirse)
2 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı: Patateslerin kabukları soyulur ve iri küpler halinde doğranıp kenara alınır. Kanat hariç diğer malzemeler geniş bir kasede karıştırılır. Kanatlar güzelce yıkanır ve sos malzemesini içine çeksin diye üzerine bıçak ile iki tane kesik atılır. Daha sonra kanatlar kasedeki sos malzemesi ile karıştırılır, patatesler de eklenir be hepsi birlikte güzelce karıştırılıp kapağı kapalı olarak buzdolabında en az 2 saat sos malzemesini çeksin diye bekletilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir bekletilen kanat ve patatesler fırın tepsine yerleştirilip 180 dereceli fırında 1 saat pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: