Malzemeler:
500 gr penne makarna
400 gr mantar
250 gr tavuk göğsü
200 ml krema
Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: 1,5 litre su tencereye konulup kaynatılır, içerisine 1
tatlı kaşığı tuz eklenir ve makarnalar eklenip 8 dakika haşlanır. Haşlanan
makarnalar süzgece alınır.
Mantarların kabukları soyulur
veya nemli havlu kâğıt ile üzerleri silinir, kesinlikle mantarlar yıkanmaz ki
sulanmasın diye. Daha sonra mantarlar ince şekilde doğranır ve ısıtılmış
tencereye zeytinyağı konulup mantarlar eklenir ve yüksek ısıda kavrulur. Küp
şeklinde doğranmış tavuk etleri de eklenir ve kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.
En son krema eklenir ve
ocağın altı kısılarak 2 dakika kadar kaynatılır ki bütün lezzetler birbirine
geçsin diye. Daha sonra haşlanan makarna da tavuklu karışama eklenip güzelce
karıştırılır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder