Malzemeler:
4
tane pancar
3 tane havuç
3 tane ekşi elma
Yarım demet
dereotu
Sosu için:
1 tane limon suyu
2 yemek kaşığı
nar ekşisi
Yarım çay bardağı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tuz
Yapılışı:
Pancarların, havuçların ve elmaların kabukları soyulup rendenin
ince tarafı ile rendelenir ve geniş bir kaba alınır. Salatanın sosu bir kâsede karıştırılır
ve salata malzemesinin üzerine dökülür. Dereotu ince kıyılır, çok az üzeri için
ayrılıp diğer kalan salata malzemesine eklenir ve tüm malzemeler güzelce karıştırılır.
Daha sonra salata servis tabağına alınır ve üzeri dereotu ile süslenip servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder