29 Mart 2020 Pazar

PANCAR SALATASI



Malzemeler:
4 tane pancar
3 tane havuç
3 tane ekşi elma
Yarım demet dereotu
Sosu için:
1 tane limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Pancarların, havuçların ve elmaların kabukları soyulup rendenin ince tarafı ile rendelenir ve geniş bir kaba alınır. Salatanın sosu bir kâsede karıştırılır ve salata malzemesinin üzerine dökülür. Dereotu ince kıyılır, çok az üzeri için ayrılıp diğer kalan salata malzemesine eklenir ve tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Daha sonra salata servis tabağına alınır ve üzeri dereotu ile süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: