24 Mart 2020 Salı

NARLI KISIR



Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 demet ince kıyılmış roka
1 tutam maydanoz
4 – 5 dal taze soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon, isot
1 diş sarımsak
1 tane limon suyu
1 kase ceviz içi
1 kase nar

Yapılışı: Bulgur geniş bir kaseye konulur ve üzerine kaynamış ölçülü su konulup karıştırılır ve üzeri kapatılarak 20 dakika bekletilir. Yarım su bardağı zeytinyağının içerisine isot konulup karıştırılır ve isotun lezzeti çıksın diye bekletilir. Daha sonra bekletilen bulgur geniş bir kaseye konulur üzerine salçalar, baharatlar, isotlu yağ, sarımsak, nar ekşisi ve limon suyu konulup karıştırılır. Daha sonra ince kıyılmış yeşillikler eklenip harmanlanır. En son ceviz ve nar eklenip harmanlanır ve servis tabağına alınır. Üzerine ceviz içi ve nar serpiştirilir servis yapılır. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: