Malzemeler:
2 su bardağı ince
bulgur
2 su bardağı
kaynamış su
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
biber salçası
2 demet ince
kıyılmış roka
1 tutam maydanoz
4 – 5 dal taze
soğan
Yarım su bardağı
zeytinyağı
Tuz, karabiber,
kimyon, isot
1 diş sarımsak
1 tane limon suyu
1 kase ceviz içi
1 kase nar
Yapılışı:
Bulgur geniş bir kaseye konulur ve üzerine kaynamış ölçülü su
konulup karıştırılır ve üzeri kapatılarak 20 dakika bekletilir. Yarım su
bardağı zeytinyağının içerisine isot konulup karıştırılır ve isotun lezzeti
çıksın diye bekletilir. Daha sonra bekletilen bulgur geniş bir kaseye konulur
üzerine salçalar, baharatlar, isotlu yağ, sarımsak, nar ekşisi ve limon suyu konulup
karıştırılır. Daha sonra ince kıyılmış yeşillikler eklenip harmanlanır. En son ceviz
ve nar eklenip harmanlanır ve servis tabağına alınır. Üzerine ceviz içi ve nar serpiştirilir
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder