26 Mart 2020 Perşembe

PANKEK


Malzemeler:
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Malzemeler: Yumurtalar ve şeker geniş bir kâseye alınıp çırpılır, içerisine süt eklenip az daha çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenip pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Tava ocakta ısıtılır ve ilk pişirmeden önce 1 yemek kaşığı sıvı yağ konulup havlu kâğıt ile silinir ve hazırlanan pankek hamuru azar azar ve aralıklı olarak tavaya konulur, pankeklerin üzerinde kabarcıklar olunca ters çevrilir ve pankekler kabarıp arka tarafları da kızarınca tavadan alınır. Daha sonra tava hiç yağlanmadan pankek hamurları bitene kadar tavaya azar azar konulup pişirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: