Malzemeler:
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Malzemeler: Yumurtalar ve şeker geniş
bir kâseye alınıp çırpılır, içerisine süt eklenip az daha çırpılır. Daha sonra
un, kabartma tozu ve vanilya eklenip pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Tava
ocakta ısıtılır ve ilk pişirmeden önce 1 yemek kaşığı sıvı yağ konulup havlu kâğıt
ile silinir ve hazırlanan pankek hamuru azar azar ve aralıklı olarak tavaya konulur,
pankeklerin üzerinde kabarcıklar olunca ters çevrilir ve pankekler kabarıp arka
tarafları da kızarınca tavadan alınır. Daha sonra tava hiç yağlanmadan pankek
hamurları bitene kadar tavaya azar azar konulup pişirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder