Baradak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
100 gr
esmer şeker (yarım su bardağı)
100 gr
beyaz şeker (yarım su bardağı)
1 tane
yumurta
185 gr
un (1,5 su bardağı)
7,5 gr
mısır nişastası (1 yemek kaşığı)
1 çay
kaşığı kabartma tozu
1 tatlı
kaşığı vanilya
1 çay
kaşığı tuz
210 gr
çikolata parçacığı
100 gr iri
ezilmiş fındık ( 1 su bardağı)
Yapılışı: Tereyağı ve şekerler
yoğurma kabın alınıp mikserle veya tel çırpıcı ile çırpılır. İçerisine yumurta
eklenip biraz daha çırpılır. Tel süzgece un, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve
tuz konulup elenerek karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır. Daha sonra
çikolatalar ve fındık içi de eklenip hamur yoğrulur. Yapılan hamur cevizden az
büyük bezelere ayrılıp avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizilir ve tepsi 2 saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabında bekletilen kurabiyeler
2 tepsiye paylaştırılır çünkü pişince yayılacağından seyrek tepsiye dizilmesi
gereklidir. Daha sonra kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15
dakika pişirilir. Fırından çıkınca tepside soğumaya bırakılır. Tepside soğuyan kurabiyeler
servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder