5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
Portakal sosu için:
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı: Küçük bir kaseye nişasta ve irmik konulur, üzerine 5 su
bardağı sütün 1 su bardağı soğuk olarak eklenir ve güzelce karıştırılır. Kalan
4 su bardağı süt tencereye konulur ve kaynatılır, üzerine nişastalı irmikli
karışım eklenip sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirilir. Daha sonra şeker
eklenir ve ocağın altı az kısılıp muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir. En
son tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı erinceye kadar karıştırılıp ocaktan
alınır. Yapılan muhallebi istenirse ıslatılmış kaselere veya oluklu tart
kalıbına veya istenilen kalıba pay edilir ve biraz ılıyınca 3 saat kadar
buzdolabında bekletilir. Daha sonra hazırlanan tatlılar ters çevrilip servis
tabağına alınır. Üzerinin portakal peltesi için ölçülü malzemeler bir cezveye
alınır ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir (meyve peltesi
için istenilen meyve suyu kullanılabilir veya çikolata sosu da kullanılabilir).
Hazırlanan pelte tatlının üzerine yayılır ve buzdolabında 1 saat bekletilip servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder