22 Mart 2020 Pazar

PORTAKAL SOSLU SÜTLÜ TATLI


Malzemeler:
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı irmik
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
Portakal sosu için:
1 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı: Küçük bir kaseye nişasta ve irmik konulur, üzerine 5 su bardağı sütün 1 su bardağı soğuk olarak eklenir ve güzelce karıştırılır. Kalan 4 su bardağı süt tencereye konulur ve kaynatılır, üzerine nişastalı irmikli karışım eklenip sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirilir. Daha sonra şeker eklenir ve ocağın altı az kısılıp muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir. En son tereyağı ve vanilya eklenip tereyağı erinceye kadar karıştırılıp ocaktan alınır. Yapılan muhallebi istenirse ıslatılmış kaselere veya oluklu tart kalıbına veya istenilen kalıba pay edilir ve biraz ılıyınca 3 saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra hazırlanan tatlılar ters çevrilip servis tabağına alınır. Üzerinin portakal peltesi için ölçülü malzemeler bir cezveye alınır ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir (meyve peltesi için istenilen meyve suyu kullanılabilir veya çikolata sosu da kullanılabilir). Hazırlanan pelte tatlının üzerine yayılır ve buzdolabında 1 saat bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: