Malzemeler:
250 gr tereyağı
veya margarin ( oda ısısında)
Yarım çay bardağı
zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı
pudra şekeri
4 su bardağı un
İçi
için:
3 tane elma
1 çay bardağı toz
şeker
1 çay bardağı
ceviz
1 çay kaşığı
tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Kurabiyenin içinin hazırlamak için elmalar rendelenir, şeker eklenir ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra tarçın ve ceviz eklenir ve soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak
için tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan bir hamur
yapılır. Yapılan hamur üzeri kapatılarak 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Daha sonra dinlenen hamur 5 veya 6 tane bezeye ayrılır. Tezgâh üzerinde bezenin 1 tanesi yarım cm
olacak şekilde açılır, tencere kapağı ile kenarı düzeltilip sigara böreği keser
gibi 8 parçaya kesilir. Geniş tarafına soğumuş olan elmalı iç konulur ve rulo
yapılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem
yapılır. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar
pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince üzerine pudra
şekeri elenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder