4 Ekim 2019 Cuma

ELMALI KURABİYE






Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin ( oda ısısında)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 su bardağı un
İçi için:
3 tane elma
1 çay bardağı toz şeker           
1 çay bardağı ceviz                  
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı: Kurabiyenin içinin hazırlamak için elmalar rendelenir, şeker eklenir ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra tarçın ve ceviz eklenir ve soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur üzeri kapatılarak 10 dakika buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra dinlenen hamur 5 veya 6 tane bezeye ayrılır. Tezgâh üzerinde bezenin 1 tanesi yarım cm olacak şekilde açılır, tencere kapağı ile kenarı düzeltilip sigara böreği keser gibi 8 parçaya kesilir. Geniş tarafına soğumuş olan elmalı iç konulur ve rulo yapılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince üzerine pudra şekeri elenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: