12 Ekim 2019 Cumartesi

ROSTO

Malzemeler:
1 kg nuar et
2 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tane karabiber
Tuz, defne yaprağı
4 diş sarımsak

Yapılışı:  Etin birkaç yerine tane karabiber batırılır. Kızdırılmış teflon bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ve az zeytinyağı ile etin her tarafı mühürlenir ve bir kenara alınır. Aynı tencerede piyazlık doğranmış soğanlar kavrulur. Daha sonra halka doğranmış olan havuç ve sarımsaklar eklenir ve biraz daha kavrulur. Salçalar da eklenir ve üzerine kaynamış su ilave edilip mühürlenen et tencerenin içerisine alınır ve etin üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenerek kısık ateşte 2 saat pişirilir. Pişen et tencereden dışarıya alınır ve tencerede kalan sos blendırdan geçirilir. Et de 1 parmak genişliğinde doğranır ve tenceredeki sosun içerisine alınır. Bu esnada tuzu eklenir 20 dakika  daha kısık ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: