16 Ekim 2019 Çarşamba

OSMANLI MUTFAĞINDAN BİR LEZZET MUTANCANA



Malzemeler:
1 kg kuzu kol kuşbaşı
7 -8 tane arpacık soğan
5 diş sarımsak
6 tane kuru kayısı
6 tane kuru incir
6 tane mürdüm eriği
1 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah üzüm
1 tane çubuk tarçın
1 yemek kaşığı bal
100 gr çiğ badem
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, yenibahar, pul biber, tarçın, zerdeçal, toz sumak

Yapılışı: Kuzu etleri ısıtılmış tencereye azar azar alınıp mühürlenir (hepsi bir anda eklenmemelidir ki sulanmasın). Daha sonra soğan ve sarımsaklar eklenip sotelemeye devam edilir. Çubuk tarçın eklenip üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenip etler yumuşayana kadar pişirilir. Etlerin pişmesine yakın mürdüm eriği, küçük doğranmış olan kuru kayısılar, incirin 3 tanesi doğranmış bir şekilde eklenir. Baharatlar eklenir ve tencerenin kapağı kapatılıp bir iki taşım lezzetler birbirine karışsın diye kaynatılır. Kabukları soyulmuş olan çiğ bademler ve diğer doğranmış olan 3 incir tereyağında kavrulur ve yemeğin üzerine serpiştirilir. 1 yemek kaşığı bal ve yarım limon suyu eklenip 1- 2 taşım kaynatılıp sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: