Bardak Ölçüsü. 200 ml su bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
4 tane yufka
Sosu için:
3 tane yumurta
Yarım su bardağı
yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı
zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
(istenirse)
İçi için:
500 gr kıyma
2 dolu yemek kaşığı
zeytinyağı
2 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul
biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber
salçası
1 tutam maydanoz
Üzerleri için:
1 tane domates
2 tane köy biberi
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak, için tencereye zeytinyağı
ve kıyma alınıp kıymanın saldığı suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra
yemeklik olarak doğranmış soğanlar eklenip soğanlar ölünceye kadar kavurmaya
devam edilir, baharatları ve biber salçası eklenip biraz daha kavrulur. En son
ince kıyılmış olan maydanoz eklenip kıymalı iç ocaktan alınır ve soğumaya
bırakılır.
Böreği hazırlamak
için sos malzemeleri derin bir kâseye alınıp güzelce çırpılır. Yufkanın 1
tanesi tezgâh üzerine serilir, üzerine sos malzemesinden yayılır ve üzerine 2.
yufka serilip tekrardan sos malzemesinden yayılır. Yufkalar sigara böreği yapar
gibi önce eninden 2’ye kesilir, sonra boyundan 4 parçaya kesilir, daha sonra
her bir 4 parça 3 dilime kesilir yani toplamda 12 eşit parçaya kesilir. Geniş
taraflarına soğumuş olan içten pay edilir ve geniş paçanga böreği gibi sarılıp
yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 2 yufkaya da aynı işlem yapılır.
Üzerlerine artan sos malzemesinden sürülür ve ortalarından altına geçmeyecek şekilde
kesilir. Kesilen kısımlara ince dilim domates ve biber konulur. 180 dereceli
fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder