21 Eylül 2019 Cumartesi

KARNIYARIK BÖREĞİ



Bardak Ölçüsü. 200 ml su bardağı
Malzemeler:
4 tane yufka
Sosu için:
3 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu (istenirse)
İçi için:
500 gr kıyma
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
Üzerleri için:
1 tane domates
2 tane köy biberi

Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak, için tencereye zeytinyağı ve kıyma alınıp kıymanın saldığı suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra yemeklik olarak doğranmış soğanlar eklenip soğanlar ölünceye kadar kavurmaya devam edilir, baharatları ve biber salçası eklenip biraz daha kavrulur. En son ince kıyılmış olan maydanoz eklenip kıymalı iç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Böreği hazırlamak için sos malzemeleri derin bir kâseye alınıp güzelce çırpılır. Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine serilir, üzerine sos malzemesinden yayılır ve üzerine 2. yufka serilip tekrardan sos malzemesinden yayılır. Yufkalar sigara böreği yapar gibi önce eninden 2’ye kesilir, sonra boyundan 4 parçaya kesilir, daha sonra her bir 4 parça 3 dilime kesilir yani toplamda 12 eşit parçaya kesilir. Geniş taraflarına soğumuş olan içten pay edilir ve geniş paçanga böreği gibi sarılıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 2 yufkaya da aynı işlem yapılır. Üzerlerine artan sos malzemesinden sürülür ve ortalarından altına geçmeyecek şekilde kesilir. Kesilen kısımlara ince dilim domates ve biber konulur. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: