Malzemeler:
Yarım kemikli tavukgöğsü
1 tane kuru soğan
Yarım limon
1 tane havuç
1 tane kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım limon suyu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı nane
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yapılışı: Tavuk eti, kuru soğan
ve yarım limon bir tencereye alınır, üzerini açacak kadar su eklenip tavuk eti
yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Çorbanın pişirileceği tencereye 2 yemek kaşığı
zeytinyağı konulur, içerisine küçük küp şeklinde doğranmış olan havuç eklenip
kavrulur. Daha sonra aynı ebatta doğranmış olan kabak eklenip here ikisi de
birlikte kavurmaya devam edilir. Pişen tavuğun suyu çorbaya eklenir, tavuk eti
ve tavuğun piştiği suya eklenilen soğan da çok küçük doğranır ve çorbaya
eklenir. Tuz ilave edilip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir kâsede yoğurt, yumurta ve un pürüzsüz
oluncaya kadar çırpılır. İçerisine karabiber ve nane eklenir. Kaynamakta olan
çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma azar azar eklenip karıştırılır ve çorbaya
karıştırarak eklenir. Suyu az ise su ilave edilir bir iki taşım kaynatılıp ocaktan
alınır.
Bir cezve içerisine tereyağı konulur ve eritilir.
İçerisine zerdeçal, karabiber, toz kırmızıbiber ve nane eklenip biraz
kızdırılır. Çorba servis kâsesine alınır ve üzerine tereyağlı karışımdan
gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder