Bardak Ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
250 gr tereyağı (oda ısısında)
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3,4 - 4 su bardağı un
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Yumuşamış
tereyağı ve şeker yoğurma kabına alınıp güzelce çırpılır (şeker eriyene kadar).
Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir, bu aşamada limon kabuğu rendesi
eklenir. Daha sonra kuru malzemeler eklenir ve ele yapışmayan orta yumuşaklıkta
bir hamur yapılır. Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve tezgâh
üzerinde kalınca rulo yapılıp iki ucu damla şeklinde birleştirilir. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizilir. Kurabiyelerin üzerilerine yumurta sarısı sürülür ve
önceden ısıtılmış olan 180 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder