1 tane büyük kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
7 su bardağı kaynamış su
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır içerisine küçük yemeklik doğranmış soğan eklenir ve soğanlar güzelce kavrulur. Daha sonra salça eklenir salçayla da biraz çevirdikten sonra yıkanmış olan mercimekler ilave edilir tuz, karabiber, pul biber ilave edilir birazcık çevrilir. Kaynamış ölçülü su ilave edilir ve mercimekler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir, eğer suyu az gelir ise su ilave edilir. Pişen yemek tenceresinde biraz dinlendirilir ve servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder