500 gr antrikot kuşbaşı
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tane domates
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
4 tane patates
5 tane patlıcan
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Domates
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğanlar ve biberler zeytinyağı ilavesi ile güzelce kavrulur. Et eklenir ve hepsi birlikte kavrulur. Baharatlar, tereyağı, sarımsak, salçalar ve yemeklik doğranmış olan domatesler eklenir. Daha sonra üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir ve etler yumuşayana kadar pişirilir. Küp şeklinde doğranmış olan patatesler de kızartılır ve pişmiş olan ete ilave edilir. Patlıcanlar uzun şeritler halinde kesilir ve onlarda kızartılır daha sonra güveç kaplarına patlıcanlar karşılıklı gelecek şekilde yerleştirilir ortasına da hazırlanmış olan karışımdan konulur ve sarkan kısımları üzerlerine kapatılarak üzerine önce kaşar dilimi sonra domates dilimi kürdanla tutturulur ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder