Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 tane havuç
1 tane orta boy pancar
1 tane yeşil elma
Çeyrek mor lahana
7-8 adet kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Sosu için:
1 tane portakal suyu
1 tane limon suyu
Zeytin yağ
Tuz, tane hardal, pulbiber, karabiber, toz kırmızıbiber, sarımsak
Sosu için:
1 tane portakal suyu
1 tane limon suyu
Zeytin yağ
Tuz, tane hardal, pulbiber, karabiber, toz kırmızıbiber, sarımsak
Yapılışı: Mercimekler haşlanıp süzülür, pancar haşlanır yumuşamasına yakın içerisine bulgur eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. Bütün malzemeler geniş bir kapta birleştirilir. Sos malzemesi küçük bir kasede karıştırılır ve salata malzemesinin üzerine gezdirilerek dökülür ve hepsi güzelce harmanlanır ve servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder