Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş veya instant kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı kg un
Üzeri için:
2 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Ilıtılmış su, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve mayanın çözülmesi için 2 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenip hamur yoğrulur, yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur küçük bezelere ayrılır (26 veya 28 adet beze). Bezeler avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzeri örtü ile kapatılıp tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletilir. 2 tane yumurta sarısı çırpılır ve sandviçlerin üzerlerine sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder