900 gr
süzme yoğurt
100 gr
yağsız beyaz peynir
1 tutam
dereotu
1 tatlı
kaşığı nane
1 yemek
kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Tereyağı tavada kızdırılır
ve içerisine nane eklenip biraz çevrilip soğumaya bırakılır. Peynir geniş bir kâseye
alıp çatalla güzelce ezilir. Daha sonra içerisine yoğurt eklenip karıştırılır.
İnce kıyılmış olan dereotu ve ezilmiş sarımsaklar eklenip karıştırılır. En son soğumuş olan naneli
tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz eklenip hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır.
Üzeri istenilen gibi süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder