Köftesi için:
3 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı yarma kırığı (seferkitel)
5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
700 gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı: Köfte için bulgur ve sferkitel yoğurma kabına alınır ve üzerine bulgurlar ıslanıncaya kadar soğuk su gezdirilip kapağı kapatılır ve 10-15 dakika kadar ıslatılır. Daha sonra un, tuz ve çok az su ilave edilerek hepsi birbirini tutuncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp parmaklar arasında sıkılarak fıstık şekli verilir veya misket şeklinde hazırlanır. Bütün köfte harcı bu şekilde hazırlanır. Tencerede su kaynatılır ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak köfteler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra pişen köfteler süzgeçle çıkarılıp servis tabağına alınır. Biraz sıcaklığı gidince sarımsaklı yoğurt eklenip . Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder