Malzemeler:
1 kg dana gerdan veya 6 tane
tavuk budu
1 tane büyük kuru soğan
3 veya 4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile sert bir hamur yapılır ve 2 tane bezeye ayrılıp streç filme sarılarak 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılıp ince uzun şeritlere kesilir, her bir şerit tezgahta yuvarlanarak uzatılır ve minik minik kesilir ve 2 parmak yardımı ile bastırılarak kendinize doğru çekilip yuvarlanır, bütün hamur malzemesi bu şekilde yapılıp hazırlanır.
Soğan yemeklik olarak doğranır ve tencereye veya düdüklü tencereye alınıp üzerine sıvı yağ eklenip soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Salçalar ve küçük doğranmış olan sarımsaklar eklenip kavurmaya davam edilir. Daha sonra etler (eğer tavuk kullanacaksanız tavuk butları) tencereye alınır, üzerine baharatlar ve kaynamış su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen etlerin üzerine hazırlanmış olan hamurlar eklenir ve hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yemek sıcak olarak servis yapılır, üzerine az nane serpiştirilebilir. Afiyet olsun.
1 tane büyük kuru soğan
3 veya 4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile sert bir hamur yapılır ve 2 tane bezeye ayrılıp streç filme sarılarak 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılıp ince uzun şeritlere kesilir, her bir şerit tezgahta yuvarlanarak uzatılır ve minik minik kesilir ve 2 parmak yardımı ile bastırılarak kendinize doğru çekilip yuvarlanır, bütün hamur malzemesi bu şekilde yapılıp hazırlanır.
Soğan yemeklik olarak doğranır ve tencereye veya düdüklü tencereye alınıp üzerine sıvı yağ eklenip soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Salçalar ve küçük doğranmış olan sarımsaklar eklenip kavurmaya davam edilir. Daha sonra etler (eğer tavuk kullanacaksanız tavuk butları) tencereye alınır, üzerine baharatlar ve kaynamış su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen etlerin üzerine hazırlanmış olan hamurlar eklenir ve hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yemek sıcak olarak servis yapılır, üzerine az nane serpiştirilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder