Malzemeler:
5 tane yufka
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 kutu krema (200ml)
8 yemek kaşığı Hindistan cevizi
İçi için:
3 tane patates
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
5 tane yufka
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 kutu krema (200ml)
8 yemek kaşığı Hindistan cevizi
İçi için:
3 tane patates
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için, patatesler haşlanır ve sıcakken ezilir. İçerisine kaşar peyniri rendesi, tuz karabiber eklenir ve ezici ile ezilip hazırlanır.
Sos malzemeleri geniş bir kâsede karıştırılır. Yufkanın biri tezgâh üzerine serilir, üzerine hazırlanan sos malzemesi yayılır, onun üzerine 2. yufka serilip soslanır, 3. yufka serilip soslanır, 4. yufka serilip soslanır ve en son 5. yufkada serilip soslanır. Daha sonra 24 parçaya kesilir ve uç kısımlarına iç malzemesi konulup sigara böreği gibi sarılır. Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Artan sos malzemesine yumurta sarısı konulup çırpılır ve böreklerin üzerlerine sürülür ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için, patatesler haşlanır ve sıcakken ezilir. İçerisine kaşar peyniri rendesi, tuz karabiber eklenir ve ezici ile ezilip hazırlanır.
Sos malzemeleri geniş bir kâsede karıştırılır. Yufkanın biri tezgâh üzerine serilir, üzerine hazırlanan sos malzemesi yayılır, onun üzerine 2. yufka serilip soslanır, 3. yufka serilip soslanır, 4. yufka serilip soslanır ve en son 5. yufkada serilip soslanır. Daha sonra 24 parçaya kesilir ve uç kısımlarına iç malzemesi konulup sigara böreği gibi sarılır. Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Artan sos malzemesine yumurta sarısı konulup çırpılır ve böreklerin üzerlerine sürülür ve 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder