2 Mart 2022 Çarşamba

CREAM PUFF





Profiterol Hamuru için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr margarin
3 tane yumurta 
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı şeker 
1 paket vanilya 
Üzerinin kıtır bisküvi hamuru için:
1 çay bardağı esmer şeker 
90 gr tereyağı 
1 su bardağı un
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
1 yumurta sarısı 
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya 
1 limon kabuğu rendesi
50 gr tereyağı 
1 poşet krem şanti

Yapılışı: Kıtır hamur için yağ ve şeker mikserle çırpılır, un eklenip yoğrulur. Daha sonra streç filim ile sarılıp buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.


Profiterol hamurunu hazırlamak için yağ, su, şeker ve vanilya bir tencereye alıp kaynatılır. Daha sonra 1 su bardağı un eklenip hızlıca karıştırılır, kıvam aldıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirilir ve hamur ılımaya bırakılır. Ilıyan hamura yumurtalar birer birer eklenip mikserle çırpılıp sıkma poşetine konulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkılır. Buzdolabında dinlenen kıtır hamuru merdane yardımıyla açılır ve profiterollerin büyüklüğünde bardak ağzı ile kesilir daha sonradan da tepsideki  profiterollerin üzerine birer tane konulur ve 160 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir ve fırının kapağı açılmadan fırında soğutulur.


Krema için krem şanti hariç diğer malzemeler tencereye alınır ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra toz krem şanti eklenip mikserle pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır ve üzeri kabuk bağlamaması için streç film ile kapatılıp soğumaya bırakılır. 

Soğuyan cream puffların içleri ister sıkma poşeti ile istenirse de arası kesilip kaşık ile krema konulup servis tabağın alınır. Üzerlerine pudra şekeri elenerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: