1 tane portakal
100 gr toz şeker (5 dolu yemek kaşığı)
200 ml su (1 su bardağı)
Hamuru için:
3 tane yumurta
120 gr toz şeker (6 dolu yemek kaşığı)
200 ml portakal suyu (1 su bardağı)
80 ml sıvı yağ (1 Türk kahve fincanı)
200 gr un (2 su bardağı)
50 gr nişasta (3 dolu yemek kaşığı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için:
200 ml portakal suyu (1 su bardağı)
90 gr toz şeker (5 yemek kaşığı)
Yapılışı: Portakal 2 mm kalınlığında doğranır, 100 gr toz şeker ve 200 gr su bir tavaya konulup kaynatılır. Daha sonra portakal dilimleri eklenir ve 20 veya 25 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.
200 ml su (1 su bardağı)
Hamuru için:
3 tane yumurta
120 gr toz şeker (6 dolu yemek kaşığı)
200 ml portakal suyu (1 su bardağı)
80 ml sıvı yağ (1 Türk kahve fincanı)
200 gr un (2 su bardağı)
50 gr nişasta (3 dolu yemek kaşığı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için:
200 ml portakal suyu (1 su bardağı)
90 gr toz şeker (5 yemek kaşığı)
Yapılışı: Portakal 2 mm kalınlığında doğranır, 100 gr toz şeker ve 200 gr su bir tavaya konulup kaynatılır. Daha sonra portakal dilimleri eklenir ve 20 veya 25 dakika pişirilip soğumaya bırakılır.
Kek
için yumurtalar ve şeker bir kase içerisine alınıp mikserle boza kıvamına
gelinceye kadar çırpılır. Portakal suyu, sıvı yağ eklenir, kuru malzemeler de
eklenip çırpmaya devam edilir. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına portakal
dilimleri yerleştirilir. Üzerine kek harcı yayılır ve 170 dereceli fırında 45 dakika
pişirilir, kek kürdan testi yapılarak fırından çıkartılır. Kek kalıbından çıkartılıp soğumaya bırakılır.
Islatma suyu kaynatılıp soğutulur ve soğuyan kekin üzerine gezdirilerek
dökülür. Kek sosunu çekince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder