26 Şubat 2022 Cumartesi

SADE GRİSSİNİ

 

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2,5 veya 3 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
  
Yapılışı: Su, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Daha sonra un ve tuz eklenip ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur mayalandırılmadan tezgah üzerine alınıp toparlanır ve merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında dikdörtgen bir şekilde açılır. Bıçak ile 1 cm kalınlığında kesilir ve tezgah üzerinde bükülerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Hazırlanan çubukların üzeri örü ile kapatılıp 20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra üzerlerine yumurta akı sürülüp susam serpiştirilir ve 170 dereceli fırında 40 dakika pişirilir. Grissiniler tepsisinde soğutulup servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: