Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2,5 veya 3 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2,5 veya 3 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
Yapılışı: Su, maya ve şeker
yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Daha sonra un ve tuz eklenip ele yapışmayan
bir hamur yapılır. Yapılan hamur mayalandırılmadan tezgah üzerine alınıp
toparlanır ve merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında dikdörtgen bir şekilde
açılır. Bıçak ile 1 cm kalınlığında kesilir ve tezgah üzerinde bükülerek yağlı
kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Hazırlanan çubukların üzeri örü ile kapatılıp
20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra üzerlerine yumurta akı sürülüp susam serpiştirilir
ve 170 dereceli fırında 40 dakika pişirilir. Grissiniler tepsisinde soğutulup
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder