21 Haziran 2018 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK TOPLARI

Malzemeler.
3,5 su bardağı(700 ml) süt
7 dolu yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi


Üzeri için:
2 paket Hindistan cevizi


Yapılışı: Süt şeker ve irmik bir tencereye alınır ve ocakta karıştırılır, kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak 5 dakika kadar kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir, pişme esnasında limon kabuğu eklenir.  Ocaktan  alınarak ara sıra karıştırılarak soğutulur. Daha sonra toz krem şanti, vanilya eklenir ve ister mixerle ister elle karıştırılarak tatlıya yedirilir. Elinizi hafif ıslatarak küçük bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanarak Hindistan cevizine bulanır. İstenirse üzeri meyve şekeri, çikolatalı fındık draje, fındık, ceviz veya renkli şekerlerle süslenebilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: