21 Haziran 2018 Perşembe

ÇANAK BÖREĞİ


Malzemeler:
4 tane yufka
1 su bardağı zeytinyağı
2 tane yumurta
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu

İçi için:
3 tane patates  
1 tane kuru soğan                                                                                                            
Tuz, karabiber, pul biber
İstenirse maydanoz
İçini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir, soğan küçük doğranır ve az zeytinyağında kavrulur, içerisine ezilmiş olan patatesler eklenir az daha kavrulur ve baharatları eklenip ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır bu esnada arzu edilirse maydanoz eklenir.



Yapılışı: Sos malzemeleri çırpılarak hazırlanır. Yufkanın biri serilir üzerine sos sürülür, ikinci yufka soslanan yufkanın üzerine serilir ve tekrardan sos sürülür. Yufkalar 8 parçaya kesilir. Geniş tarafından rulo yapılır, sonuna kadar sarılmaz. Daha sonra rulonun iki ucu bir araya getirilir ve çanak şekli verilir. Ucundaki üçgen parça birleşen iki ucun üzerine kapatılır. Ortasına hazırlanan iç malzemesi konulur. Yufkanın üzerine yumurta sürülür ve ılıtılmış fırında 180⁰'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: