21 Haziran 2018 Perşembe

BUHARA PİLAVI



Malzemeler:
500 gr antrkot (kuşbaşı doğranmış)
2 tane kuru sağan
1 tane kırmızıbiber
1 tane yeşilbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tane havuç

Pirinçli karışım için:
4 su bardağı pirinç
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuş üzümü

Üzeri için:
1 avuç çiğ badem

Yapılışı: 2 kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur, içerisine etler azar azar eklenir ve sotelenir. İçerinse baharatlar eklenir ve küçük doğranmış olan biberler eklenir biraz daha ocakta çevrilir. Domates salçası da eklenir az daha çevrildikten ve etler suyunu çektikten sonra etlerin üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak etler yumuşayana kadar pişirilir.
Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve rendelenmiş olan havuçlar eklenip biraz sotelenir ve başka bir tabağa alınır. Aynı tavada kabuğu soyulmuş olan bademler kavrulup bir kenara alınır.
Pilav pişirilecek tencereye 8 yemek kaşığı zeytinyağı konur ve küçük olarak doğranmış olan 1 soğan eklenir güzelce kavrulur. Tuzlu suda ıslatılmış olan pirinçler güzelce yıkanır ve soğanların üzerine eklenir ve kavurmaya devam edilir. Sotelenen havuçtan 1 yemek kaşığı pirince eklenir kavurmaya devam edilir. Yenibahar, karabiber, tarçın, zerdeçal, pul biber ve tuz eklenip hepsi birlikte kavrulur. En son kuş üzümleri eklenir, karışım başka bir kaba alınır. Pirinçlerin kavrulduğu tencerenin dibine pişen etler yerleştirilir, onun üstüne kavrulmuş olan havuçlar yayılır, onun üstüne de pirinçli karışım yerleştirilir ve kaşıkla bastırılır. Etin piştiği tencereye 6 su bardağı kaynamış su eklenir ve pirinçlerin kenarından şekli bozulmazdan suyu eklenir ve pilav önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir ve demlenmeye bırakılır. Dinlenen pilav servis tabağına ters çevrilir üzerine dek kavrulmuş olan bademlere yerleştirilip servis yapılır. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: