21 Haziran 2018 Perşembe

GÜVEÇTE TAVUKLU MANTAR SOTE


Malzemeler:
500 gr tavukgöğsü
400 gr mantar (1 küçük paket)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane büyük kuru soğan
1 kırmızı (kapya) biber
1 tane köy biberi
2 tane olgun domates
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı: Kuru soğan yemeklik çok küçük doğranır. Tavukgöğsü kuşbaşı şeklinde doğranır. Mantarlar, biberler ve domatesler de doğranır ve hazırlanır. Bir tencereye veya tavaya zeytinyağı konulur, önce soğan biraz sotelenir ve içerisine biberler eklenir biraz daha sotelenir. Tavuk eti ilave edilip tavuğun saldığı suyunu çekinceye kadar sotelenir. Mantarlar ilave edilir mantarlar sönünceye kadar sotelemeye devam edilir. Domatesler ve baharatlar da eklenip geniş bir güveç kabına karışım boşaltılır ve güvecin ağzı kapalı olarak kısık ateşte 45 dakika kadar pişirilir. Bu arada domatesin saldığı su az gelir ise çok az su ilave edilebilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: