Malzemeler:
400 gr mantar
2 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağından 2 parmak fazla süt
Maydanoz (istenirse)
Yapılışı: Mantarların kabuğu soyulup ince şekilde doğranıp hazırlanır. Tencereye tereyağı konulup eritilir, içerisine zeytinyağı da eklenir ve doğranmış olan mantarlar eklenip harlı ateşte kavrulur. Mantarlar saldığı suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edilir. Daha sonra un eklenip 1 dakika kadar kavrulur. Önce 4 su bardağı soğuk su yavaş bir şekilde eklenir ve sürekli karıştırılır, daha sonra tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı da az kısılıp 15 dakika pişirilir. Bu aşamada çorba koyu ise 1 su bardağı daha su eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır, yani toplamda 20 dakika pişirilir. En son tuz, süt ve karabiber eklenip bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altı kapatılır. Süt eklendikten sonra çok kaynatılmamalıdır, süt yerine kremada kullanılabilir. Çorba sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder