12 Şubat 2022 Cumartesi

KARPUZ PASTA

Malzemeler:
Kek için:
1 su bardağı ıspanak yaprağı
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
2 tane yumurta
2 Türk kahve fincanı toz şeker
1 Türk kahve fincanı yoğurt
3 Türk kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı soğuk süt
Ara kreması için
200 ml krema (soğuk olmalı)
Üzeri için:
150 gr çilek
1 dolu yemek kaşığı şeker (tatlı seviyorsanız 2 dolu kaşık kullanın)
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı damla çikolata
 
Yapılışı: Kek için yıkanıp kurutulmuş olan ıspanak ve zeytinyağı rondonun içerisine alınıp pürüzsüz oluncaya kadar çekilir. Yumurtalar ve şeker geniş bir kase içerisine alınıp mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra içerisine yoğurt ve ıspanak püresi eklenip az çırpılır. Kuru malzemeler elenerek karışıma eklenir ve karışıncaya kadar çırpılır ve margarinle güzelce yağlanmış olan oluklu tart kalıbına hazırlanan karışım boşaltılır ve 170 dereceli fırında 30 dakika pişirilir. Pişen kek kalıbında ılıyınca servis tabağına alınıp soğumaya bırakılır.
Çilek sosu için çilekler rondodan çekilip bir sütlüğe alınır, üzerine şeker ve su ile açılmış olan nişasta eklenip koyulaşıncaya kadar ocakta karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Krema bir kaseye alınıp mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Kek süt ile ıslatılır, üzerine krema düzgünce yayılır. Daha sonra soğumuş olan çilek sosu üzerine yayılır. En üstüne damla çikolata aralıklı olarak yerleştirilir ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.

 


Hiç yorum yok: