Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı yarma kırığı
2 su bardağı yarma kırığı
1 tane yumurta
4 dolu yemek kaşığı un
Tuz, su
Salçalı karışımı için:
3 dolu su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 bağ ıspanak
1 tane limon suyu
Tuz, karabiber, pul biber
3 dolu
3 dolu
Yapılışı: 1 su bardağı mercimek
üzerini geçecek kadar su ilavesi ile pişirilir. Diğer tarafta köfte için bulgur ılık su ile 15 dakika ıslatılır. Daha sonra köfte için olan
malzemelerin hepsi geniş bir kap içerisinde azar azar da su ekleyerek köfteler
tutuncaya kadar yoğrulur. Köftelerden nohut büyüklüğünde parçalar koparılıp
avuç içerisinde yuvarlanır, bütün köfte malzemeleri bu şekilde hazırlanır.
Yemeğin pişeceği tencereye 2 tane kuru soğan yemeklik olarak doğranır. 3 yemek
kaşığı zeytinyağı eklenip soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Salçalar eklenir
biraz da onlar kavrulur. Daha sonra haşlanmış olan mercimekler içerisindeki su
ile ilave edilir, suyu az gelirse su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Haşlanmış
olan nohut ve hazırlanmış olan köfteler de eklenir ve bulgurlar pişinceye kadar
kaynatılır. Bu arada damak zevkine göre tuz, karabiber, pul biber ve limon suyu
eklenir. En son yıkanıp küçük doğranmış olan ıspanaklar eklenir, ıspanaklar
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder