Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un (kontrollü)
İçi için:
5 tane patates
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Araları için:
200 gr eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Soğan yemeklik olarak çok küçük doğranır. Zeytinyağı bir tencereye alınır içerisine doğranmış olan soğan eklenir ölünceye kadar kavrulur. daha sonra içerisine haşlanıp ezilmiş olan patatesler ve baharatlar eklenir biraz çevrilip ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur 5 tane bezeye ayrılır ve bezeler çok ince bir şekilde nişastalı un karışımı ile açılır. Açılan hamurun arası eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır, Soğumuş olan iç açılan bezenin karşılıklı 2 kenarına yayılır ve her iki kenarda ortaya doğru rulo şeklinde sarılır ve yufka ortadan kesilir. Kesilen hamur çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekilde yerleştirilir, diğer rulo da tepsiye yerleşen hamurun etrafına gevşek şekilde sarılır. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürülerek 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder