21 Kasım 2018 Çarşamba

BALKABAKLI KARABUĞDAYLI SALATA


Malzemeler:
3 dilim bal kabağı
1 su bardağı karabuğday (haşlanmış)
1 demet semizotu
1 paket dolmalık fıstık (kavrulmuş)
2-3 yemek kaşığı ceviz içi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3-4 tane kornişon turşu

Sosu için:
Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz

Yapılışı: Kabaklar küp şeklinde doğranır, tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağı ile karıştırılıp 200˚ fırında 20-25 dakika pişirilir. Ceviz ve fıstık haricindeki diğer malzemeler geniş bir kapta karıştırılır. Sos malzemesi de eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine kavrulmuş fıstıklar ve ceviz içi serpiştirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: