3 dilim
bal kabağı
1 su
bardağı karabuğday (haşlanmış)
1 demet
semizotu
1 paket
dolmalık fıstık (kavrulmuş)
2-3
yemek kaşığı ceviz içi
2 yemek
kaşığı kuru üzüm
3-4 tane
kornişon turşu
Sosu için:
Zeytinyağı,
nar ekşisi, limon suyu, tuz
Yapılışı: Kabaklar küp şeklinde doğranır, tuz, karabiber, pul biber ve zeytinyağı ile karıştırılıp 200˚ fırında 20-25 dakika pişirilir. Ceviz ve fıstık haricindeki diğer malzemeler geniş bir kapta karıştırılır. Sos malzemesi de eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzerine kavrulmuş fıstıklar ve ceviz içi serpiştirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder